Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από το 1ο Πειραμαματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου

Πρόσκληση

 

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανέθεσε στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου-Πειραματικό την υλοποίηση της επίσημης εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που  πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.

 

 

 

Στην εκδήλωση παρέστη και η Βολιώτισα υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία σε δηλώσεις της έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για την όλη παράσταση και στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Σωκράτη Σαββελίδη αλλά και τους καθηγητές που την υλοποίησαν.

 

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, παραπέμπουν στην πιο σκοτεινή σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας που οδήγησε σε φριχτό θάνατο περισσότερους από έξι εκατομμύρια Εβραίους, αποδεικνύοντας σε πόσο αποτρόπαιες πράξεις μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο τυφλός φανατισμός. Η Ελλάδα πλήρωσε τον δικό της «φόρο αίματος» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Περίπου 60.000 Έλληνες Εβραίοι, δηλαδή σχεδόν το 86% του πληθυσμού της αρχαιότερης εβραϊκής κοινότητας της Ευρώπης, εξοντώθηκαν από τους Ναζί. Αποτελεί εθνικό και ηθικό μας χρέος να συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη τους και να θωρακίζουμε τους συμπολίτες μας απέναντι στον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό που απειλούν τη δημοκρατία.

Το μήνυμα της εκδήλωσης συνοψίζεται σε δύο μόνο λέξεις: «ποτέ ξανά». Και είναι ένα μήνυμα που ακόμα και σήμερα, σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, εξακολουθεί να αφορά στο «εδώ» και στο «τώρα». Στην εκδήλωση τιμήθηκαν  μέλη της Ισραηλιτικής κοινότητας.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.