ΦΥΣΙΚΗ

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2023

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση διοργάνωσαν και φέτος τον Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2023.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη την 10 Μαρτίου 2023 στο χώρο του σχολείου μας και έλαβαν μέρος πέντε μαθητές/τριες μας που προετοιμάστηκαν για τη γραπτή συμμετοχή τους. Από την Α΄ τάξη έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες: Τσώλη Χριστίνα, Κυριακάκη Αναστασία,  Λανγκόζι Μαρίνα και Μαύρος Γεώργιος-Αριστοτέλης και από τη Β΄ τάξη έλαβε μέρος η μαθήτρια Χασιώτη Μιχαέλα-Σοφία. Στις 16 Ιουνίου οι μαθητές/τριες παρέλαβαν τους έπαινους  και βραβεία αριστείας για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριες για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους και ευχόμαστε εις ανώτερα.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διεξήγαγε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  πειραμάτων Φυσικής με θέμα:

«Θέλουμε Πειράματα»

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έπρεπε να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής  στο σχολικό εργαστήριο ή έξω από αυτό, διάρκειας έως 3 λεπτών.  Σκοπός του διαγωνισμού είναι :

  • να αναδείξει τις πειραματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολικά εργαστήρια
  • να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν το πείραμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και
  • να δώσει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/μαθήτριες να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν δεξιότητες πειραματισμού, παρουσίασης και επικοινωνίας.

Ο μαθητής Χιώτης Γεώργιος του τμήματος Β5  συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2022

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση διοργάνωσαν και φέτος τον Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2022. Οι Διαγωνισμοί αυτοί γίνονται για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στο χώρο του σχολείου μας και έλαβαν μέρος έξι μαθητές/τριες μας που προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους διαδικτυακά. Από την Α΄ τάξη έλαβε μέρος η μαθήτρια Χασιώτη Μιχαέλα-Σοφία του Νικολάου που έλαβε Βραβείο για την επίδοσή της. Από τη Β΄ τάξη έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες: Κακαζιάνη Βασιλική του Γεωργίου, Καπετανάκη Δέσποινα-Συνοδή του Νικολάου, Κορακάκη Γαλήνη-Γεωργία του Δημητρίου, Κολόζου Αγγελική του Στυλιανού και Τέας Δημήτριος Δαβίδ του Ιωάννη. Όλοι/ες οι μαθητές/τριες έλαβαν Βεβαίωση για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριες για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους και ευχόμαστε εις ανώτερα.