ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Η ομάδα Στατιστικής του Γυμνασίου συμμετείχε στον  5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής 2022 και πέτυχε την 2η θέση στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας Β’ για Γυμνάσια. Στην ομάδα Στατιστικής συμμετείχαν οι μαθητές/μαθήτριες: Αθανασιάδη Αποστολία, Καμβρογιάννη Ευαγγελία, Καμβρογιάννης Νίκος, Κούπας Γιάνννης, Στρούγγη Άννα και Τοπάλη Αλίκη. Την ομάδα προετοίμασαν για το διαγωνισμό οι καθηγητές: Πιτσάβας Αθανάσιος και Μαυρογιάννης Μανώλης.

 

4η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής για το σχολείο μας

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής 2022, με δύο ομάδες μαθητών, κατόρθωσε να φτάσει στην 2η θέση.

Η θέση αυτή του επέτρεψε να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής. Στα πλαίσια του διαγωνισμού δημιούργησε ένα βίντεο με θέμα «Environment and Statistics» παρουσιάζοντας το περιβαλλοντικό προφίλ της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού έφεραν το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας -Πειραματικό, στην 4η θέση μεταξύ 19 Ευρωπαϊκών χωρών και 38 συνολικά ομάδων, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Το βίντεο της συμμετοχής μας βρίσκεται στην διεύθυνση:  https://www.youtube.com/watch?v=R9TEdbpxh4Q&list=PLJulBV7cVXicLvCbSblqAcbzRwQ1FkNLE&index=10

Άρθρο της τοπικής εφημερίδας «Θεσσαλία» :https://e-thessalia.gr/4i-thesi-gia-to-1o-gymnasio-n-ionias-se-eyropaiko-diagonismo-me-thema-perivallon-kai-statistiki/