Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, που βρίσκεται στη πόλη της Λάρισας, είναι το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED και αποτελεί το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Aποτελεί ένα υποδειγματικό μοντέλο βιοκλιματικού σχεδιασμού και επαναχρησιμοποίησης βιομηχανικού κτηρίου.

Την Πέμπτη 28 Απριλίου μαθητές/τριες  των τμημάτων Α2 και Α3 της Α’ τάξη του Γυμνασίου, επισκέφτηκαν το Πάρκο Καινοτομίας στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Αρχικά,  ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τις υπηρεσίες που παρέχει και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους. Η επίσκεψη περιλάμβανε τα εξής:

α) Περιήγηση στην έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας, Μέρος ΙΙΙ – 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση»,

β) Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό εργαστήριο για την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας, μαθαίνοντας για τα τρισδιάστατα γραφικά και δημιουργώντας τον πρώτο δικό τους εικονικό κόσμο με τη χρήση ενός λογισμικού ανάπτυξης εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας

γ) Γνωριμία στην πράξη της Επαυξημένης Πραγματικότητας, όπου ο εκπαιδευτής ενημέρωσε τους/τριες μαθητές/τριες για την AR τεχνολογία, και τις σχετικές εκπαιδευτικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στο Πάρκο. Οι μαθητές/τριες δοκίμασαν τη λειτουργία αυτών με τις διαθέσιμες κινητές συσκευές του JOIST.

Η μοναδική αυτή εμπειρία ενθουσίασε μαθητές και μαθήτριες και έδωσε αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών πως να χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογίες ως εργαλεία δημιουργικότητας και ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Θώδη Βασιλική, Καραγιάννης Βασίλης και Γεράκα Βασιλική.