ΟΜΙΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Όμιλος Ψηφιακής Αφήγησης: Έναν μύθο θα σας πω..

Έχεις ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό; Θέλεις να πεις μία ιστορία; Σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις ψηφιακούς τρόπους για να αφηγηθείς την ιστορία αυτή; Αναζητάς τρόπους να εκφράσεις τις απόψεις σου για τον κόσμο γύρω σου ή να καταγράψεις προφορικές μαρτυρίες της περιοχής που ζεις;

       Σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στον Όμιλο Ψηφιακής Αφήγησης «Έναν μύθο θα σας πω..». Εκεί θα μάθεις πως μπορείς να φτιάξεις μικρές ηχητικές-οπτικές ιστορίες με ψηφιακά εργαλεία (εικόνα, βίντεο, καρτούν). Θα προσεγγίσεις κριτικά έργα τέχνης (πίνακες, φωτογραφίες, μίνι ταινίες). Θα εκφραστείς μέσα από αυτοσχεδιασμούς και δημιουργία εικαστικών έργων. Τέλος, θα συμμετέχεις στη δημιουργία ενός Σχολικού Αρχείου Ψηφιακών Μαρτυριών. Απώτεροι στόχοι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και της δημιουργικότητας, η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας, συνεργασίας, κριτικής σκέψης και η γεφύρωση των κοινωνικών διαφορών.

Σχολικό Έτος 2021-2022

Τα μέλη του ομίλου δημιούργησαν δύο videos με το logo του ομίλου, ένα video με το οποίο το σχολείο στέλνει την «καλημέρα» του στον εκπαιδευτικό κόσμο, videos – παιχνιδίσματα με την τεχνική stop motion με το όνομα του ομίλου, τρεις ομαδικές βιντεο-ιστορίες και τις δικές τους ψηφιακές ιστορίες.

Οι μαθητές/τριες σε όλες τις συναντήσεις του ομίλου έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και φιλομάθεια. Δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθειά τους παρόλο που κάποια λογισμικά ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά για μαθητές μικρών τάξεων του γυμνασίου και κατάφεραν να δώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που τους έκανε να αισθάνονται δημιουργικοί. Η προσπάθειά τους ήταν αξιόλογη αν ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας Covid-19. Αφιερώθηκαν πολλές ώρες από όλη την ομάδα με χαρά κι ενθουσιασμό για να δημιουργηθεί ένα video του ομίλου με το οποίο συστήθηκαν στη σχολική κοινότητα και μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου, σε όλη τη διαδικτυακή κοινότητα και δύο videos αναμνήσεων των εκπαιδευτικών εκδρομών των ομίλων του σχολείου.

Συνδεθείτε στα παρακάτω links για να δείτε τη δουλειά μας:

 

Οι εμψυχώτριες εκπαιδευτικοί:                                                                                                         Βάσω Βούλγαρη, ΠΕ86-ΠΕ60                                                                                         Κική Προυσσαέως, ΠΕ02