Το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας – Πειραματικό και το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 διοργάνωσαν από κοινού την 7η εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη των Διευθύνσεων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας και την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Γ. Ν. Βόλου.

Η αιμοδοσία έγινε στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στις 28/02/2023, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85. Η ανάγκη για αίμα εκείνες τις ημέρες ήταν εξαιρετικά μεγάλη και η άμεση ανταπόκριση των συνανθρώπων μας συγκινητική, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά μας αυτή για ζωή στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται είναι αναγκαία και επιτακτική.

Κάθε μονάδα αίματος που προσφέρεται, βοηθά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τριών πασχόντων συνανθρώπων μας. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες μπάσκετ κοριτσιών μεταξύ μαθητριών του σχολείου μας και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και μπάσκετ αγοριών μεταξύ μαθητών του σχολείου μας και μαθητών του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συλλόγου Θαλασσαιμίας στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών της Α’ και Γ’ τάξης και της Ομάδας Προσανατολισμού Υγείας, για την ασθένεια της Θαλασσαιμίας (Μεσογειακή Αναιμία), την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος αλλά και τη σημασία της για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας, καθώς η μετάγγιση αίματος αποτελεί τη μοναδική θεραπεία των θαλασσαιμικών πασχόντων. Επίσης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη ενημέρωση στους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας-Πειραματικό.