Δράση του Προγράμματος «Εγώ κι εσύ πιασμένοι χέρι-χέρι»

Την Παρασκευή 9/1/24 και την Πέμπτη 1/2/24 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Βόλου διαδραστικές ομιλίες στους μαθητές της Γ΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εγώ κι εσύ πιασμένοι χέρι-χέρι».

Οι συντονίστριες των συναντήσεων κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος της «Πρότασης Ζωής» ενέπλεξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες με διαδραστικό τρόπο μέσω ερωτοαπαντήσεων και προβολής powerpoint σε θέματα που αφορούν στα συναισθήματα στην εφηβεία και τη διαχείρισή τους, με σκοπό την ενδυνάμωση των  σχέσεων μεταξύ των μαθητών και την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία.

Οι παραπάνω δεξιότητες διαμορφώνουν τις συνθήκες που προάγουν το σχολικό περιβάλλον και καθιστούν τη σχολική ζωή πεδίο προστασίας και πρόληψης για την ψυχική υγεία των μαθητών.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.