Μαθητής του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας – Πειραματικού διακρίνεται στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® Challenge in Greece

Στο πλαίσιο της Ημερίδας ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Motivating Teachers 4 Europe», με θέμα «Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στους μαθητές και στις μαθήτριές μας», που διοργανώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας – Πειραματικό, ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ86, απένειμε το Πιστοποιητικό Διάκρισης στον μαθητή της Α’ της Τάξης Κοσμά-Ιωάννη Κούντρια για τη συμμετοχή του στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Κάστορας-Bebras® (Κάστορας) GR 2024-2025. Ο μαθητής είχε την καλύτερη συμμετοχή στο σχολείο, το 1ο Γ.Ν.Ι Μαγνησίας-Πειραματικό, με σκορ 96/116 βαθμούς, που είναι και σκορ Περιφέρειας Θεσσαλίας (το πανελλήνιο σκορ ήταν 116 βαθμοί).

Ο μαθητής Κοσμάς-Ιωάννης Κούντριας δήλωσε ότι αγαπά την Πληροφορική και ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήταν μία όμορφη εμπειρία. Η καθηγήτρια του μαθήματος Βασιλική Βούλγαρη, Πληροφορικός, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ιδιαίτερα στον μαθητή μου Κοσμά Ιωάννη Κούντρια για την επιτυχία του. Σε όλους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Αγωνιζόμαστε καθημερινά να ενισχύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας μέσα από την ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων διδασκαλίας, καθώς και μέσα από την παροχή ευκαιριών για πρακτική εξάσκηση και δημιουργική έκφραση».

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® (Κάστορας) 2024-2025 διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και τη Μονάδα Καινοτομίας για τις Γυναίκες, τη «Μονάδα Αρχιμήδης» και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), υπό την αιγίδα της ΓΓΕΚ. Συνολικά, ο Διαγωνισμός ξεπέρασε τις 28.000 συμμετοχές μαθητών πανελλαδικώς. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2019, από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φέτος, διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά με την συνεργασία σημαντικών επιστημονικών και εκπαιδευτικών ενώσεων και πλήθους επιλεγμένων εθελοντών.

Τον συντονισμό προετοιμασίας και διεξαγωγής του διαγωνισμού στο σχολείο, είχαν οι καθηγήτριες πληροφορικής κα Βασιλική Βούλγαρη, ΠΕ86 και κα Βασιλική Θώδη, ΠΕ86, με την υποστήριξη της Διευθύντριας του σχολείου, κας Ευαγγελίας Βούλγαρη, ΠΕ86. Συμμετείχαν μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Γυμνασίου.

https://e-thessalia.gr/diakrisi-mathiti-se-diagonismo-pliroforikis/