Οι μαθητές της Β4 τμήματος του σχολείου μας έζησαν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μέσα από μάσκες VR στο μάθημα της Πληροφορικής και με την εμψύχωση της καθηγήτριάς τους κας Βασιλικής Βούλγαρη, ΠΕ86. Έπειτα, τα παιδιά έγιναν πολλαπλασιαστές της γνώσης που κατέκτησαν και της εμπειρίας που έζησαν στους υπόλοιπους μαθητές της Β’ Γυμνασίου σε ημέρα δράσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 για το σκοπό αυτό

Φορώντας τη VR, τα ειδικά γυαλιά και ακουστικά, τα παιδιά βυθίστηκαν σε έναν ψηφιακό κόσμο γεμάτο εκπλήξεις. Ταξίδεψαν στον Άρη, εξερεύνησαν τα βάθη του ωκεανού, πέταξαν σαν πουλιά, όλα αυτά χωρίς να φύγουν ποτέ από το χώρο του σχολείου. Η Εικονική Πραγματικότητα (VR) τα έκανε όλα αυτά πραγματικότητα!

Με τη VR, μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια, να παρακολουθήσει ταινίες, να μάθει για τον κόσμο ή ακόμα και να εξασκηθεί σε αθλήματα με έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Η VR δεν είναι μόνο διασκέδαση, όμως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση, θεραπεία και έρευνα. Για παράδειγμα, οι μαθητές/τριες μπορούν να κάνουν εικονικές εκδρομές σε ιστορικά μνημεία, οι ασθενείς με άγχος μπορούν να χαλαρώσουν σε ήρεμα τοπία και οι επιστήμονες μπορούν να μελετήσουν περίπλοκα φαινόμενα.