84ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ «Ο ΘΑΛΗΣ»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-12:00, και θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχήστον/στην Διευθυντή/ντρια της Σχολικής μονάδας που φοιτούν. Οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών μονάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν τις οικίες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοαργότερο μέχρι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 για τον αριθμό των ενδιαφερόμενων μαθητών ανά τάξη,ώστε αυτές να ορίσουν σε συνεργασία με την ΕΜΕ τα εξεταστικά κέντρα. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεσητων γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.

Επίσης, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου όλων των Γυμνασίων του Νομού μας διεξάγεται αποκλειστικά από το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας και πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και ώρα, συγχρόνως με τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, στα ίδια εξεταστικά κέντρα και ο 13ος Τοπικός Διαγωνισμός για την Α΄ Γυμνασίου.

Περισσότερες πληροφορίες για ενημέρωση θέματα-ύλη : ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.