ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ : Η τέχνη της φωνής

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από τη χορωδία του σχολείου

Ο όμιλος Μουσικής Έκφρασης Η τέχνη της φωνής έψαλλε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Παράλληλα παιδιά ανάγνωσαν αποσπάσματα από μικρά ιστορικά θαύματα που έγιναν την ημέρα αυτή, όπως την Ανακωχή των Χριστουγέννων: μια σειρά από εκτεταμένες ανεπίσημες εκεχειρίες που έλαβαν χώρα στο Δυτικό Μέτωπο στις γιορτές των Χριστουγέννων του 1914, κατά την οποία Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί φαντάροι αντάλλαξαν ευχές και τραγούδησαν κάλαντα. Η εορταστική εκδήλωση του σχολείου προσπάθησε να δώσει σε όλα τα παιδιά και στους συναδέλφους το νόημα των Χριστουγέννων για αγάπη ειρήνη χαρά και υγεία σε όλον τον κόσμο.

 

Συμμετοχή στην επετειακή εκδήλωση του Πανεπιστημίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Ήταν μεγάλη η τιμή και με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε ως σχολείο και ως όμιλος Μουσικής Έκφρασης Η τέχνη της φωνής την πρόσκληση της του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συμβάλλουμε και να πλαισιώσουμε με την χορωδία μας την επετειακή εκδήλωση του Πανεπιστημίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία απονεμήθηκαν υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική κοινότητα, ενέργεια η οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παραβρισκόμενους. Η συμμετοχή μας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την άψογη παρουσίαση της χορωδία μας και τη φανταστική εκτέλεση των τραγουδιών που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από μια επαγγελματική χορωδία.

 

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήσαμε την επέτειο και την μνήμη του αγώνα και των μεγάλων αγωνιστών του 1821 με μια ταπεινή, αλλά ταυτόχρονα και άκρως ενδιαφέρουσα γιορτή, με την συμμετοχή της χορωδίας του ομίλου Μουσικής Έκφρασης Η τέχνη της φωνής που απέδωσε τα μέγιστα τραγούδια, αφιερωμένα στους μεγάλους αυτούς ήρωες με την δέουσα τιμή που τους αναλογεί. Οι χορωδοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μεταλαμπαδεύσουν στα υπόλοιπα παιδιά τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας κατά την διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων για την αποτίναξη των δεσμών της δουλειάς από τους Τούρκους και τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

 

Εκδήλωση μνήμης γεγονότων των 3 ημερών στο Πολυτεχνείο το 1973

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήσαμε ως σχολείο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέσα από την εκδήλωση προσπαθήσαμε να θυμίσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες τα γεγονότα του 1973, όταν οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξεγέρθηκαν κατά της δικτατορίας, για τους ήρωες του Πολυτεχνείου και για το μήνυμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας που άφησαν πίσω τους. Στη διάρκεια της γιορτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου Μουσικής Έκφρασης Η τέχνη της φωνής τραγούδησαν επαναστατικά τραγούδια της εποχής. Η σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο είναι σημαντική γιατί μας υπενθυμίζει την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μας μαθαίνει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας και να μην υποτασσόμαστε ποτέ στην τυραννία. Η μνήμη του Πολυτεχνείου είναι ζωντανή και θα συνεχίσει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές.