ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Λίγα λόγια για τον Όμιλό μας                                                     

Ο όμιλος «Δημιουργική Γραφή και Θεατρικό Παιχνίδι» λειτούργησε για τρίτη χρονιά φέτος, 2023-2024, επειδή πιστεύουμε πως η Δημιουργική Γραφή μαζί με το Θεατρικό Παιχνίδι μπορούν να γίνουν το αντίδοτο στην απουσία περιπέτειας, φαντασίας, πειραματισμού και περιέργειας στα σχολεία μας.

Στις πρώτες μας συναντήσεις γνωριστήκαμε «εναλλακτικά» φτιάχνοντας ακροστιχίδες με τα ονόματά μας. Και ξεκινήσαμε ποιητικά… Πειραματιστήκαμε με το slam poetry. Συμπληρώσαμε κενά σε ροκ στιχουργήματα, ακούσαμε τραγούδια και αναπαραστήσαμε τα δικά μας. Δημιουργήσαμε υπερρεαλιστικά ποιήματα με αυτόματη γραφή με τη μέθοδο των ερωταπαντήσεων ή προσπαθώντας να συνταιριάξουμε αταίριαστες εικόνες. Γνωρίσαμε τα Χαϊκού και τα Λίμερικ και δημιουργήσαμε τα δικά μας με έμπνευση από εικαστικές δημιουργίες.

Μερικές φορές βγήκαμε και έξω από το σχολείο, για να ταξιδέψουμε ή στο παρελθόν μέσα από το Μουσείο της Πόλης , ή τη βιβλιοθήκη των Μηλεών ή και λίγο μακρύτερα, στο Ναύπλιο και στις Μυκήνες.

Και συνεχίσαμε με ιστορίες…. Αντικαταστήσαμε ήρωες μυθιστορημάτων με σύγχρονους χαρακτήρες. Φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες με έμπνευση από τη σχολική ζωή. Γράψαμε ιστορίες με περιορισμούς στηρίζοντας την πλοκή μας σε οπτικά ερεθίσματα. Δώσαμε διαφορετικό τέλος σε σκηνές λογοτεχνικών έργων. Γνωρίσαμε  τις τεχνικές του Ροντάρι και του Τριβιζά και γράψαμε κι εμείς τα δικά μας παραμύθια.

Και κάθε φορά που συναντιόμασταν εκφραζόμασταν και με θεατρικά παιχνίδια. Άλλοτε κινούμασταν ελεύθερα στο χώρο ή αναπαριστούσαμε ιστορίες, άλλοτε διαλέγαμε αταίριαστα αντικείμενα για να τα συνταιριάξουμε με τη φαντασία μας κι άλλοτε παίζαμε την «ανακριτική καρέκλα» ή τον «ήρωα στον τοίχο».

Το δημιουργικό ταξίδι μας όλη τη χρονιά μας άνοιξε νέους ορίζοντες….

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Βασιλική Γεράκα ΠΕ02 , Διαμάντω Καρακούση ΠΕ02

Δημιουργίες μαθητών/τριών:

Α.ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Β. ΠΕΖΑ